HR rollen

HR rol

De rol van de HR professional is behoorlijk aan veranderingen onderhevig geweest afgelopen jaren. De HR manager van vroeger werd vaak gezien als de systematiserende en beleidsmatige rechterhand van het management. Hun rol werd voor een groot deel ingevuld met personele aangelegenheden, waarbij de administratie een belangrijke taak was. Dit is natuurlijk ook niet raar als je bedenkt dat de hoofdtaken van HR (of P&O zoals het vroeger genoemd werd) gericht waren op het aannemen en belonen van medewerkers.

Tegenwoordig is HR anders ingericht. Naar mijn mening heeft meneer Ulrich hier een sterke invloed op gehad met het vaststellen van zijn vier rollen. Met deze vier rollen wordt de juiste afstemming neergezet tussen operationeel – strategisch en korte termijn – lange termijn.

De rol van HR is dus niet meer zo vanzelfsprekend als dat het was. Maar welke rollen zijn er nu dan wel? En vooral welke rollen zijn nu interessant voor een recent afgestudeerde WO-er?

(Bron: Nationale Beroepengids)

HR Assistent

Als HR Assistent word je ingezet op diverse deelgebieden van Human Resources in het bedrijf waar je werkt. De taken die je als HR Assistent uitvoert zijn voornamelijk administratief en operationeel van aard.

Zoals de functienaam al doet vermoeden assisteer je anderenbij hun werkzaamheden. Bijvoorbeeld op gebied van beleidsontwikkeling, verzuimbeleid, werving en selectie of communicatie met de arbeidsmarkt.

Administratieve werkzaamheden zijn onder andere het opmaken van arbeidsovereenkomsten, vergaderingen notuleren en meer algemene rapportage.

Daarnaast kun je nog andere taken uitvoeren binnen de functie van HR Assistent. Zo komt het voor dat je de verdere ontwikkeling van werknemers faciliteert door trainingen te organiseren of dat je veiligheid, welzijn en ziekte in de gaten houdt en de werknemersdossiers up-to-date. Vaak vorm je ook de schakel met het personeel en fungeer je als contactpersoon van HR voor de medewerkers van het bedrijf.

Salaris

De gemiddelde verdiensten voor een functie als HR Assistent liggen ergens tussen de €1400 en de €2800 bruto per maand. De verdere arbeidsvoorwaarden verschillen sterk per bedrijf en vooral ook heel sterk per sector.

HR Officer

Het beroep HR Officer kan gezien worden als een beroep met een administratief karakter. Onder deze administratieve taken vallen het verwerken van indienst- en uitdiensttredingen en andere mutaties in het personeelsinformatiesysteem. Het opstellen van standaard correspondentie, zoals onder andere schriftelijke bevestigingen van mutaties, gesprekverslagen en arbeidsovereenkomsten opmaken, vormt de kern van de functie. Deze administratieve taken zijn er ondersteuning van het HR Management.

Salaris

Het salaris van een HR Officer start ongeveer bij €2000 per maand en kan na enige werkervaring oplopen tot €3500 per maand. Het  is afhankelijk van veel variabelen. Het aantal jaren werkervaring speelt een rol en daarnaast speelt ook de sector waarin het bedrijf opereert een grote rol. Er zullen dus uitschieters naar beneden en boven zijn.

HR generalist

Van alle HR rollen is die van de HR generalist waarschijnlijk degene die het meest centraal staat binnen de gehele organisatie. De HR generalist neemt verschillende verantwoordelijkheden op zich en heeft dan ook taken in alle gebieden van HR. Vaak zijn dit detail-georienteerde mulit-taskers. Taken kunnen onder andere inhouden:

  • Werving & selectie
  • Organiseren werkplek voor nieuwe medewerkers
  • Updating personeelsdossier en status veranderingen
  • Administratie van vertrekkende medewerkers en afwezigheid
  • Exit interviews
  • Reviewing jaarlijkse performance reviews
  • Ontwikkelen en implementeren van HR policies en procedures

Salaris

Als beginnend HR generalist verdien je zo rond de €2300 bruto per maand. Heb je meer ervaring dan zal je salaris zo rond de €3100 á €3700 per maand liggen. Dit salaris is wel weer erg afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkt. Werk je namelijk bij een klein bedrijf dan zal je salaris lager liggen dan wanneer je bij een groot bedrijf werkzaam bent.

HR Adviseur/Consultant

De HR Adviseur heeft een adviserende functie naar het management en een leidinggevende met betrekking tot het personeels- en organisatiebeleid. Hieronder valt het advies geven met betrekking op ontwikkelingen van medewerkers, werving en selectie, functioneringsgesprekken en beoordelingen en salarissen.

De HR Adviseur houdt zicht ook bezig met conflictregulering en conflictbemiddeling. Vooral de conflicten tussen managers en medewerkers hebben zijn aandacht.

Naast deze werkzaamheden heeft de HR Adviseur ook een aantal administratieve taken op personeelsafdeling. Hieronder valt het administreren van en rapporteren over personeelsinformatie.

Salaris

Een HR Adviseur start meestal met een salaris rond de €3500. Dit  kan oplopen tot ongeveer €4250, met de mogelijkheid om in het bedrijfsleven nog meer te verdienen. Doorgaans krijgen de werknemers een 13de maand en zijn er aan de functie goede arbeidsvoorwaarden verbonden.

HR manager

De Human Resource manager (de vroegere personeelsfunctionaris) is in een bedrijf de link tussen het bestuur en de werknemers. Een van de voornaamste taken van een Human Resource Manager is het vertalen van het bestuursbeleid naar concrete procedures voor het personeel dat het beleid uitvoert. Dit gebeurt middels het opstellen van handleidingen en het adviseren van afdelingshoofden.

De persoonlijke ontwikkeling van personeelsleden (zoals bijscholing) hoort ook tot de verantwoordelijkheden van de Human Resource Manager. Daarnaast adviseert hij vaak bij de werving en selectie van nieuw personeel. Aan de andere kant zijn reorganisatie of massaontslag ook onderdeel van zijn takenpakket. Een HR Manager moet communicatief vaardig zijn om deze rollen op geloofwaardige wijze uit te kunnen voeren.

Salaris

Een Human Resource manager kan al starten met een salaris van 2400 euro. Dit kan oplopen tot ongeveer 3600, met de mogelijkheid om in het bedrijfsleven nog meer te verdienen. Doorgaans 13e maand en verder goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

HR directeur/business partner

Als HR directeur ben je verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van de Human Resources bij een bepaald bedrijf. Je geeft leiding aan de HR afdeling en hebt vaak direct contact met het ander of hoger management.

De ontwikkeling van strategieën, beleid en procedures ligt in handen van de HR directeur. Na ontwikkeling ben je ook verantwoordelijk voor de implementatie en uitvoering ervan. Je begeleidt het personeel hierin en verzorgt de taakverdeling. Bij veranderingen in het beleid of  procedures moet de HR directeur het personeel op de hoogte brengen. Ook nieuw personeel krijgt informatie op dit gebied direct van de HR directeur.

Hiernaast is de huidige trend dat de HR Directeur een rol heeft als ‘partner in business’, wat wil zeggen dat hij meedenkt over de strategie van de organisatie en niet alleen op het gebied van HRM.

Salaris

Wat je als HR Directeur gaat verdienen hangt van verschillende factoren af. Bijvoorbeeld de grootte van het bedrijf en de HR afdeling, de sector waarin het bedrijf valt, je eigen ervaring en leeftijd, etcetera. Gemiddeld verdienen HR Directeuren zo rond de €9500 per maand, maar lopen bruto maandsalarissen uiteen van €6700 tot €11.700, met ook hier nog uitschieters naar boven of beneden.

Deze salarissen zijn wel inclusief bonussen, want het bonussysteem maakt een belangrijk deel uit van de arbeidsvoorwaarden voor een HR Directeur.

Startersfuncties

Over het algemeen wordt er eigenlijk voor alle bovengenoemde vacatures wel werkervaring gevraagd. Als je dus een starter bent in HR, met slechts werkervaring door de stages die je gelopen hebt, wordt het dus lastig. De ideaale uitgangspositie in deze zou een HR traineeship zijn… maar helaas, deze zijn zèèr schaars.

Een optie is om onderaan de ladder te beginnen als HR assistent; veel administratief en redelijk eenvoudig werk, maar je krijgt ondertussen wel de kans om mee te kijken hoe het rijlt en zeilt op een HR afdeling. Zodra de organisatie iets in je ziet, krijg je misschien zelfs de mogelijkheid om door te groeien naar een hogere HR-functie. Echter moet je er bij het solliciteren wel rekening mee houden dat de organisatie adhv je opleiding verwacht dat je te snel weer zult vertrekken. De kans bestaat dat ze daarom liever iemand kiezen, waarvan ze zeker zijn dat diegene voor een langere periode op die plek wilt blijven zitten.

De volgende optie is HR Officer. Ook hier wordt vaak enkele jaren werkervaring gevraagd. Om hiervoor toch in aanmerking te komen als afgestudeerde HBO-er/WO-er, raad ik aan om gebruik te maken van het feit dat je snel dingen oppakt. Hooggeschoolde zijn vaak goed in staat administratieve taken zichzelf snel eigen te maken. Als starter ben je in deze functie evenals in de functie van HR assistent ook administratief bezig, maar is het net weer een stapje hoger. Doorgroeimogelijkheden zijn dan ook beter.

Optie drie is de HR generalist. Als je in deze functie kunt starten, dan heb je het prima voor elkaar. Vaak wordt voor deze functie minimaal 3 jaar werkervaring gevraagd. Je zult in deze functie nog steeds bezig zijn met een gedeelte administratie, maar je mag je ook bezighouden met ongeveer alle andere aspecten die er zijn op HR gebied. Erg uitdagend voor een starter, omdat je direct op alle gebieden werkervaring opdoet wat later alleen maar van pas kan komen.

Optie vier, vijf en zes zijn eigenlijk meer doorgroeifuncties. Vaak wordt minimaal vijf jaar werkervaring gevraagd (voor de functie van HR directeur zelfs minimaal 10 jaar), wat het erg lastig maakt om in deze functies te beginnen. Niet dat het niet mogelijk is! Meerder studiegenootjes heb ik als HR manager in het MKB terecht zien komen. Nu is het MKB dan wel iets heel anders dan een corporate organisatie, dus ook daar dien je rekening mee te houden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: